Diş teli, ağızda meydana gelen karmaşayı önlemek için kullanılır. Özellikle dişlerde meydana gelen düzensiz çıkmayı belirli bir zaman içerisinde ortadan kaldırmak hedeflenmektedir. Bu süreçte ilk olarak fotoğraf çekimleri yapılır. Bu sayede dişin protezi tespit edilir. Bununla birlikte başarılı sonuçlar alınması için bu durum mecburidir. Alınan bu protez sayesinde süreci takip etmek mümkün olacaktır. Diş telleri farklı yönlerde ve numaralarla kullanıma hazırdır. Bununla birlikte ağız yapısına ve ölçülere göre uygun olanı seçeceksiniz. Bu aşamada çeşitli avantajlar devreye girer. Telin kullanımı sırasında çeşitli malzemelerde gereklidir. Bu malzemelerin dişin telde kalması için kullanıldığı bilinmektedir. Çeşitli tıbbi yapıştırıcılar ve bu yapıştırıcılar un yapışmasını destekleyen ışıklar sayesinde, istenen sonuçlar alınacaktır. Bu aşamada ilk devre olan fotoğraf çekimi tedavi sürecinin de belirlenmesine katkı sağlar. 

Diş Teli Tedavisi Basamakları 

Bu tedavi için belirli basamaklar vardır. Bu basamakların doğru şekilde yapılması için eksiksiz bir şekilde uygulanması gerekir. Temel olarak uygulanan ilk aşamada fotoğraflar çekilir. Ağız içerisinin doğrudan, sağdan ve soldan fotoğrafları çekilir. Bu aşamada bazı malzemeler kullanılır. Dişlerin tam ve net görünmesi için ekartörler kullanılır. Sürecin devamında protez çıkarılır. Bu protez dişlerin ilk hâlini gösterir. Protein yapımı için ölçü alınır. Bu aşamada hem alt hem de üst dişler için ölçü alınmaktadır. Çıkarılan protez sonrası bazı malzemelerin alınması istenecektir. Bu malzemeleri gerekli yerlerden sipariş ettikten sonra süreç başlar. İlk aşamada ağız içerisinin tamamen temizliğinin yapılması, boşluk yoksa birkaç dişin çekilmesi gerekir. Bu sayede ağızda boşluk açılacaktır. Bu sayede diş teli uygulamasıyla birlikte, düzenli bir yerleşim elde edilir. Gelen malzemelerle ilk olarak belirli bir ölçü alınarak ilk tel uygulaması yapılır. 

Diş Teli Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Diş teli tedavisi genelde bir yıllık bir süreci kapsar. Bu aşamada kişinin diş sağlığına verdiği önemde süreci ayarlanmaktadır. Özellikle meydana gelen aşırı artık birikmesi, tedavinin seyrini olumsuz etkiler. İlk olarak yapılan diş teli takması sonrası, süreç içerisinde birtakım detaylar mevcuttur. Bunun dışında daha sonraki süreçte yerleşimler takip edilir. Doğru şekilde yerleşmeyen dişlerin tamamen yerine oturtulması için bazı lastikler kullanılır. Bu lastikler sayesinde diş teli doğru şekilde işlevini yerine getirir. Tek tedavisi sırasında malzemelerin en temel amacı dişlerin doğru şekilde yerleştirilmesi gerekir. Bu süreçte belirli aylarda tedavinin seyri hekim tarafından kontrol edilmelidir. Bu sayede sizlere yönlendirmeler yapılır. Tedavi sürecinde bazı işlem basamakları eksiksiz bir şekilde yerine getirilmelidir. Bir yılı aşkın sürelerde tedavinizin devam ediyor olması dişlerin aşırı bozuk olması ya da sizin bakımsızlığınızdan dolayıdır. 

Tedavi Bitimi Neler Yapılmalı?

Tedavi bittikten sonra hekim tarafından dilimizde bulunan teller, ve tellerin bağlandığı braketler sökülür. Bu süreçte sökülen braketler sonrası dişlerinizin yeniden fotoğrafı çekilir. Bu sayede ilk ve son hâllerini net şekilde görürsünüz. Süreç sonrası dişlerin bakımları ihmal edilmemelidir. Özellikle dolgu ya da kanal tedavisi yapılması gereken dişleriniz varsa, hemen tedavi sonrası yapılabilir. Süreç içerisinde çelik ya da ni-ti teller kullanılır. Bunların ölçüleri aylık olarak değişebilir. Bu süreçte dişlerin yerleşimine bakılarak tek uygulaması yapılır. Ağız içerisine uygulanan bu tek sistemleri herhangi bir acı meydana getirmez. Bu sayede tedavi sürecinde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmaz. Daha sonraysa yapılan tedaviden alınan başarı kontrol edilecektir. Yapılan tüm bu işlemler duruma göre birkaç yıl ya da birkaç ay sürebilir. Süreç içerisinde de çeşitli tedavi uygulamaları sizlere sunulacaktır.