Bu tedavi türü, 18 yaş ve üzeri yüz ve çene gelişimini tamamlamış her bireye uygulanabilmektedir. Tedaviden hemen evvel çene yapısının implant tedavisine uygun olup olmadığına bakılır. Bunu anlamak amacıyla röntgenler çekilir ve uygunluk durumu tespit edilir. Şeker hastası olan kişilerde implant tedavisinden önce hastalığın düzene girmiş olması şartı aranır. Kan sulandırıcı ilaç kullanan kişilerin ise söz konusu tedavi yapılmadan hemen önce kullandığı ilaçlar kesilir. Kemik erimesi şikâyeti olan kişiler uygun tedaviyi gördükten sonra implant tedavisi görebilmektedir.

İmplant Yapımında Marka

Diş tedavilerinde yeni bir devir başlatarak pek çok hastaya çözüm olan implant tedavisi, günümüz koşullarında doğal diş yapısına ve görüntüsüne en yakın sonuç veren tedavi yöntemi olarak kabul edilir. Çene kemiğine konan yapay kök aracılığı ile hastalar yemek yeme ve konuşma gibi fiziksel yetilerini kaybetmez, eskisi gibi yerine getirebilirler.

İmplant markaları ve bu markalara ait fiyatlar arasında çok büyük bir fark ve rekabet gözlenmektedir. Ancak maddi kaygılar neticesinde hazırlanan bu implantlar hastalar açısından çok büyük bir tehlike durumu yaratabiliyor. İnsan sağlığını olumsuz anlamda etkileyen bu maliyetsiz ve kalite yoksunu implantlar zamanla çok daha büyük problemlere yol açabilir.

İmplant Avantajları

İmplant tedavisinin gerçekleştirilmesinin en büyük avantajı şüphesiz implant proteze sahip olunmasıdır. Kaybettikleri dişlerin yerine yapılmış doğru implant uygulamaları çoğunlukla önceki dişlerinden daha iyi sonuçlar verebilir. İmplant dişlerin kullanımı uzun ömürlü bir diş uygulaması denilebilir.

Bunların sağlanabilmesi için de implant tedavisinin olabildiğince uygun şartlarda gerçekleşmesi gerekir. Böyle bir ortamda yapılmış implantın ardından hastalar bu dişlere kendi dişleri gibi bakarlar ve sorunsuz şekillerde uzun yıllarca kullanabilirler. Öte yandan çekilen dişlerin yer aldığı kemikler zaman içinde fonksiyon görmemeye bağlı olarak eriyecektir. Röntgen çekiminin hemen ardından yapılan implant tedavisiyle kemik erimesi azalır veya tamamen durabilir. Bu sebeple kemiklerin korunması da önemli bir avantaj olarak bu tedavinin bir sonucudur.

İmplant Türleri Nelerdir?

Endosteal implantlar; cerrahi yöntemler ile çene kemiğine konur. Ardından diş eti dokusunun iyileşmesi ile birlikte ikinci bir işlem yapılır ve diş eti şekle sokulur. İşlenen son aşamada ise bu yapay dişler, protezler veya köprüler gruplar halinde implantlara bağlanır. Pratikte en fazla kullanılan implant türü budur.

Subperiosteal implantlar; bu türde diş eti dokularının alt bölümü çene kemiğine konan metal çerçeveden oluşur. Diş etleri iyileştikten hemen sonra bu metal çerçeve çene kemiğine doğru sabit hale getirilir. Metal çerçevede yer alan malzemeler diş etinden dışarıya çıkar. Bu çıkan noktalara ise implantlar monte edilir.

İmplant Uygulamasında Acı Duyulur mu?

Yapılan anestezi işlemleri ile birlikte implant tedavileri çoğunlukla acı vermeden bitirilir. İşlem sonrasında oluşması muhtemel ağrılar için ise hekim bir ağrı kesici ilaç yazacaktır. Bu tedavi türünde hissedilen acı normal bir diş çekimi acısı kadardır.