Kuafaj ifadesinin diş ile ilgili bir terim olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Çürüğün pulpa dokusuna ulaşmadan önce dişin dolgu ile tedavi edilmesi kuafaj işlemi olarak ifade edilebilmektedir. Zarar gören dişin kanal tedavisi veya diş çekimine ihtiyaç duyulmadan tedavi edilmesine imkan sağlayan bir uygulama olarak bilinmektedir.

Diş sinirlerine yakın bulunan çürüklerde pulpanın iltihaplanmasının önüne geçilmesi ve dentin dokusunun oluşumunun desteklenmesi için uygulanmakta olan bir dolgu tekniği olduğu ifade edilebilmektedir.

Diş Kuafaj Nedir?

Kuafaj işlemi dişte oluşan derin çürüklerin tedavisi için kanal tedavisi uygulanmadan yani sinirler alınmadan diş yapısı üzerine dolgu işleminin yapılmasıdır. Dolgu işleminin uygulanmasının ardından dişte 1 ay süreyle ağrı olmaması durumunda kanal tedavisi yapılmasına ihtiyaç duyulmamaktadır.

Kuafaj Nedi̇r

Dişin çürümesinin ardından hasarlı dokulara diş sinirlerine olan yakınlık durumuna göre uygulanmakta olan dolgu işlemi kuafaj olarak ifade edilebilmektedir. Yapılan kuafaj işleminin ardından geçen sürenin sonunda dişte ağrı olması halinde dişe kanal tedavi uygulanması gerekebilmektedir.

Kuafajın Hangi Durumlarda Yapılması Tercih Edilmektedir?

Diş çürüklerinin tedavi edilmesi için kullanılmakta olan tedavi türlerinden birisi de kuafaj olarak bilinmektedir. Dişte oluşan çürüklerin diş sinirlerine ulaşmadığı durumlarda dişe dışarıdan bir darbe gelmesi nedeniyle diş sinir yapısının enfeksiyonsuz bir şekilde açığa çıkması durumunda yapılması mümkün olmaktadır. Modern Klinik bünyesinde yer almakta olan alanında profesyonel hekimler tarafından muayene hizmeti almayı tercih edebilirsiniz.

Diş Kuafaj Nasıl Yapılır?

Dişte meydana gelen derin çürüklerin kanal tedavisi uygulanmadan diş sinirlerinin üzerini dolgu kullanarak örtme işlemi olarak ifade edilebilmektedir. Diş kuafaj işleminin yapılması diş için uygulanmakta olan dolgu ile ilgili bir tedavi şekli olarak bilinmektedir.

Dişte bulunan çürüklerin ve zayıflayan bölümlerin uzaklaştırılmasının ardından diş dokusunun yapısına göre kuafaj işleminin uygulanması gerekli olabilmektedir. Diş kuafaj işleminde dişlerde bulunan çürüklerin temizlenmesinin ardından dişe özel bir dolgu malzemesinin yerleştirilmesi gerekmektedir. Tedavi yönteminin uygulanabilmesi için iki farklı teknik kullanılabilmektedir.

Diş Kuafaj Teknikleri

Diş kuafaj tedavisinin uygulanmasında tercih edilmekte olan iki farklı tedavi yöntemi bulunmaktadır. Uygulanmakta olan tekniklerden bir tanesi direkt kuafaj tedavisi olurken bir diğeri ise direk yapılmayan kuafaj tedavisi olarak ifade edilebilmektedir. Tercih edilmekte olan direkt kuafaj tedavisinde diş çürükleri için tedavi doğrudan uygulanmaktadır.

İlk olarak dişte bulunan çürüklerin temizlenmesi gerekmektedir. Hemen ardından ise diş dolgusunun yapılması için gerekli olan adıma geçilmelidir. Aynı seans içerisinde hem diş çürüklerinin temizlenmesi hem de diş dolgusunun yapılması direkt kuafaj tedavisi olarak adlandırılmaktadır.

Uygulanmakta olan bir diğer kuafaj tedavisi ise direkt yapılmayan kuafaj tedavisi olarak adlandırılmaktadır. Bu tedavi yönteminde ise ilk seansta diş çürüklerinin temizlenmesi için gerekli işlem uygulanmaktadır. Farklı bir seansta ise diş dolgusu uygulanmaktadır. İşlemlerin tek bir seansta yapılmaması nedeniyle direkt yapılmayan kuafaj tedavisi direkt tedavi yönteminden farklılık göstermektedir.

Doktor tarafından uygun görülen zaman dilimine göre işlemin gerçekleştirileceği zaman belirlenmektedir. Ortalama olarak en fazla 12 hafta içerisinde sürekli dolgu işleminin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Uygulanan tedavi süresinin sonunda ise çürükteki ilerlemenin durdurulması gerekmektedir.

Diş Kuafaj İşlemi Neden Yapılmaktadır?

Diş kuafaj işlemi diş çürüklerinin tedavi edilmesi için tercih edilmekte olan bir tedavi yöntemi olarak ifade edilebilmektedir. Dişte bulunan zayıf bölümlerin veya diş çürüklerinin uzaklaştırılması için diş hekimi tarafından uygun görülmesi halinde diş kuafaj işlemi uygulanmaktadır.

Dişte bulunan çürüğün büyümesini engellemek, dişin canlılığını korumak ve dişin kaybettiği eski işlevlerini tekrar kazandırılması için uygulanmakta olan bir tedavi yöntemi olarak ifade edilebilmektedir.

Kuafaj Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Uygulanmakta olan kuafaj tedavisinin süresi dişin durumuna göre veya uygulanacak olan tedavi yöntemine göre farklılık gösterebilmektedir. İlk olarak dişin durumuna göre diş hekimi direkt veya direkt yapılmayan kuafaj tedavisini tercih edebilmektedir.

Direkt kuafaj tedavisinin tercih edilmesi halinde aynı seans içerisinde tedavinin tamamlanması mümkün olmaktadır. Direkt yapılmayan kuafaj tedavisinde ise diş çürüklerinin temizlenmesinin ardından uygulanacak olan dolgu işleminin maksimum 12 hafta içerisinde gerçekleştirilmesi ve tamamlanması mümkün olmaktadır.

Kuafaj tedavisinin uygulanması dişte bulunan enfeksiyon durumuna göre farklılık gösterebilmektedir. Ortalama olarak ise uygulanmakta olan kuafaj tedavisinin 30 ila 90 dakika aralığında sürmesi mümkün olabilmektedir. Bazı vakalar için ise diş hekiminin dişi temizlemesi için içeri ilaç konulması gerekmektedir. Bu durumda ise dişi kapatmadan önce bir hafta süreyle beklenilmesi uygun olacaktır.

Kuafaj Tedavisinin Yapılması Acı Verir mi?

Diş hekimleri kuafaj tedavisinin uygulanması sırasında yaşanabilecek ağrı hissini engellemek için lokal anestezi uygulamaktadır. Kuafaj tedavisinin uygulanmasının ardından yanakta şişlik ve ağrı gibi yan etkilerin meydana gelebileceğini söylemek mümkün olmaktadır.

Böyle durumlar için ise diş hekimleriniz tarafından önerilecek olan ağrı kesicilerin kullanılması ağrınızın hafiflemesine yardımcı olabilmektedir. Kuafaj tedavisi sırasında az da olsa bir ağrı hissi yaşanabilmektedir. Modern Klinik ile en doğru şekilde tedavi sürecini tamamlamayı tercih edebilirsiniz.

Kuafaj Tedavisi Sonunda Ne Olmaktadır?

Kuafaj tedavisinin uygulanmasının ardından dişte bulunan çürüğün ilerlemesi durdurulmalıdır. Dişte herhangi bir ağrı olması durumunda ise diş ağrılarının sonlandırılması hedeflenmektedir. Dişteki eski esneklik ve çiğneme kabiliyetinin tekrar kazandırılması durumunda tedavi süreci tamamlanmaktadır. Uygulanan tedavi sonrasında yaşanan hassaslık ve ağrı hissine karşı diş hekiminiz tarafından önerilmekte olan ağrı kesicileri kullanarak ağrılarınızı hafifletebilirsiniz.

Kuafaj Tedavisi Hangi Dişlere Uygulanmaktadır?

Dişte oluşan derin çürüklerin özellikle sinire çok yakın bulunması durumunda dişlerin canlılığını kaybetmemesi amacıyla sinirleri almadan sinirlerin üzerini örterek uygulanmakta olan bir tedavi yöntemi olarak ifade edilebilmektedir. Kuafaj tedavisi uygulanacak olan dişler de çürük bulunması gerekmektedir.

Diş çürüklerinin kanal tedavisi yapılmadan tedavi edilebilmesi için kuafaj diş tedavisi uygulanmaktadır. Sinirin üzerine uygulanmakta olan bir ilaç ve ardından ufak bir dolgu uygulamasıyla tedavinin tamamlanması mümkün olmaktadır.

Kuafaj Uygulaması Ne Zaman Yapılmaktadır?

Dişte kuafaj uygulamasının yapılabilmesi için diş çürüklerinin temizlenmesi gerekmektedir. Dişlerde bulunan çürüklerin temizlenmesinin ardından ise diş preparasyonu uygulanmaktadır. Semptomsuz veya sağlıklı pulpanın ortaya çıkması halinde ise direkt kuafaj uygulaması gerçekleştirilmektedir.

Kanal tedavisi uygulanmadan yani dişlerde bulunan sinirlerin alınmadan sadece sinirlerin üzerini örterek gerçekleştirilmekte olan bir tedavi yöntemi olduğunu söylemek mümkün olmaktadır.

Uygulanacak olan kuafaj tedavisi ile dişin canlılığını kaybetmemesi ve çürüklerin tedavisinin gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Kanal tedavisinden farklı olarak diş kuafaj uygulamasının yapılmasıyla dişlerin canlılığını koruması sağlanabilmektedir. Modern Klinik alanında uzman diş hekimleriyle profesyonel bir şekilde hizmet sunmaktadır.

Direkt Kuafaj Uygulaması Nasıl Yapılmaktadır?

Dişte bulunan çürüklerin temizlenmesi için uygulanmakta olan direkt kuafaj uygulamasının tek bir seans içerisinde gerçekleştirilmekte olan bir tedavi yöntemi olduğu söylenebilmektedir. Gerçekleştirilmekte olan direkt kuafaj işlemi sırasında pulpaya yakın olan çürük dentin bırakılmaktadır. Dişte geriye kalan çürüklerin ise düşük devirli rond frezle temizlendiğini söylemek mümkün olmaktadır.

Yapılan tedavinin ardından dişte bulunan çürüklerin temizlenmesi ve yaşanan ağrıların kesilmesi söz konusu olabilmektedir. Tedavi sürecinin sona ermesinin ardından ise yanaklarda şişlik ve ağrı gibi yan etkilerin ortaya çıkabileceğini söylemek mümkün olmaktadır. Size en uygun diş tedavisini alabilmek için Modern Klinik ile iletişime geçebilirsiniz.