Ön diş dolgusu, dişlerin çürümesi veya kırılması sonucunda dişlerin iyileşebilmesi için uygulanmakta olan bir tedavi yöntemidir. Estetik dolgu yöntemleri arasında yer alan ön diş dolgusunun yapılmasında kullanılan çeşitli dolgu maddeleri bulunmaktadır.

Genel olarak ise ön diş dolgusu yapılırken tutunma yönteminin kullanıldığını söylemek mümkün olmaktadır. Uygulanan dolgu yönteminde dolgu maddelerinin ön dişe tutundurulduğu söylenebilir. Modern klinik, ağız ve diş sağlığı alanında profesyonel bir şekilde hizmet vermektedir.

 

Ön Diş Dolgusu Nedir?

Ön diş dolgusu, ağız ve diş sağlığı için oldukça önemli bir işlem olarak bilinmektedir. Hasta memnuniyetini ön planda tutarak hizmet vermekte olan Modern klinikte sağlıklı ve güzel bir gülümseme kazandırmak amaçlanmaktadır. Her yaştan hastalar için kapsamlı bir diş bakımı sağlayan Modern klinikte profesyonel bir şekilde dolgu hizmeti verilmektedir.

Uygulanan diş dolgusu sadece ağızda oluşan kötü kokunun giderilmesi ve diş çürüklerinin geçirilmesini sağlamaz. Aynı zamanda dolgu yapılmaması durumunda dişlerde oluşabilecek eksikliklerden kaynaklı meydana gelecek olan beslenme ve sindirim problemleri de görülebilmektedir. Yapılacak olan diş dolgusuyla birlikte çene yapısında meydana gelecek olan sıkıntıların da önüne geçilmektedir.

Yapılacak olan ön diş dolgusuyla birlikte kişinin sağlıklı dişlere ve diş etlerine sahip olması sayesinde estetik açıdan da güzel bir görünüme sahip olması mümkün olmaktadır. Modern klinikte uygulanacak olan ön diş dolgusu sayesinde diş kayıplarının önüne geçilmekte ve kişinin kendi dişlerini daha uzun süre boyunca kullanması mümkün olmaktadır.

Ön Diş Dolgusu Ne Kadar Kullanılabilmektedir?

Ön diş dolgusu yapılırken uygulanacak olan yönteme ve dişin durumuna göre kullanma süresi de farklılık gösterebilmektedir. Dişin aşınma durumu, kırık veya çürük olması, kişinin maddi durumu yapılacak olan dolgu türünü değiştirmektedir. Uygulanacak olan ön diş dolgusunun kişinin alerjik durumuna bağlı olarak da değişiklik gösterebileceğini söylemek mümkün olmaktadır.

Hangi diş dolgusu uygulanırsa uygulansın sonrasında kişinin ağız ve diş bakımını düzenli bir şekilde yerine getirmesi gerekmektedir. Ön diş dolgusu uygulanan kişinin alışkanlıklarına ve ağız bakımına gösterdiği özene bağlı olarak ön diş dolgusu 7 ila 10 yıl arasında dayanabilmektedir.

Ön Diş Dolgusu Nasıl Yapılır?

Yılların getirdiği tecrübeyle birlikte alanında uzman diş hekimleri her zaman hasta memnuniyetini ön planda tutmaktadır. Tedavi sırasında ön diş dolgusunun uygulanacağı dişte çürük bulunup bulunmaması ve kaç tane dişe dolgu yapılacağı gibi durumlar tedavinin gidişini etkileyen durumlar arasında yer almaktadır.

Ön dişlerin arasında boşluklar bulunması ve bulunan boşlukların kapatılmasının istenmesi durumunda ise diş hekiminin estetik bir planlama gerçekleştirmesi gerekmektedir. Ön diş dolgusu yapılırken tedavi sırasında yapılan dolgunun üzerine ekleme veya çıkartılma yapılması da mümkün olmaktadır. Bu durum ise tedavi maliyetini azaltıcı bir etkiye sahip olmaktadır.

Ön Diş Dolgusu Uygulaması Ne Şekilde Gerçekleştirilir?

Ön diş dolgusunun uygulamasında uygulama yapılacak olan dişin üzerine daha sıkı bir şekilde bağlanması için yüzeyin az bir miktarda pürüzlü hale getirilmesi gerekmektedir. Dişin istenilen pürüzlü yapıya getirilmesi için ise diş yüzeyine uygulanan özel asitlerin yaklaşık olarak 10 ila 15 saniye bekletilmesi gerekmektedir. Bekleme süresinin sonunda ise diş yüzeyi su spreyi ile yıkanarak kurutulur.

Kurutulan diş yüzeyine ise dişin ve dolgunun birbirine yapışmasını sağlayan bond isimli adevizler uygulanır. Uygulanmasının ardından ise 20 saniye süreyle yüzeyde bırakılır. Ön diş dolgusu uygulanırken dişe mavi bir ışık tutulmaktadır. Mavi ışık ise bonding ajanını sertleştirici bir etkiye sahiptir. Bu şekilde ise kompozit dolgunun yapışabileceği bir yüzey oluşturulmaktadır.

Tabakalama tekniği de ön diş dolgusu yapılırken sıklıkla kullanılmakta olan teknikler arasında yer almaktadır. Seramik veya kompozit diş dolgularına tabakalar şeklinde yerleştirilerek sertleştirilmesi mümkün olmaktadır.

İşlemin tamamlanmasının ardından ise fazla dolgu atıklarının temizlenmesiyle diş yüzeylerinin parlatılması ve cilalanması ile ön diş dolgusu tedavisi işlemi sona ermektedir. Güvenilir bir şekilde ağız ve diş sağlığı tedavisi almak için Modern Klinik ile iletişime geçebilir ve alanında uzman diş hekimlerinden hizmet alabilirsiniz.

Ön Diş Dolgusunun Ömrü Nasıl Uzatılır?

Modern Klinik tarafından ağız ve diş sağlığı alanında kaliteli bir hizmet anlayışına sahiptir. Hasta memnuniyetini ve kaliteli bir hizmet anlayışını benimseyen klinikte alanında uzman doktor kadrosu ve deneyimli personeller aracılığı ile hizmet verilmektedir.

Ağız ve diş sağlığı için uygulanan tedavi sonrasında uygun ürünlerin kullanılması ve diş temizliğine özen gösterilmesi diş dolgusunun ömrünü uzatıcı bir etkiye sahiptir. Uygulanan dolgu sonrasında kişinin dişlerini her gün düzenli bir şekilde fırçalaması dolgunun ömrünün uzamasında etkili olmaktadır.

Ön Diş Dolgusu Kullanım Şekli

Uygulanan ön diş dolgusunun yerinden oynaması, dolgu üzerinde oluşabilecek olan çatlakların veya kırıkların meydana gelmesi de diş dolgusunun ömrü üzerinde değişikliğe neden olabilmektedir. Yapılan ön diş dolgusu sonrasında ise dişte sızlama veya ağrı gibi durumların oluşması gözlenebilmektedir. Diş iltihaplanmasının oluşması durumunda ise vakit kaybetmeden Modern Klinik diş hekimleri ile iletişime geçilmesi müdahale edilmesi tavsiye edilmektedir.

Ön Diş Estetik Dolgusu Uygulaması Anlaşılır mı?

Ön diş estetik dolgusunun kişiye daha sağlıklı ve estetik bir görünüm kazandırdığını söylemek mümkün olmaktadır. Ön dişlerde meydana gelen sağlık sorunları sadece görüntü de değil aynı zamanda genel sağlık sorununa da yol açabilmektedir. Diş dolgusu yapılacak olan dişin cansız olmaması ve diğer dişlerle arasında fazla bir renk farkı olmaması durumunda yapılan işlemin belirgin olmayacağı söylenebilir.

Ön dil estetik dolgusu yapılırken kanal tedavisi uygulanması durumunda ise dişlerin zaman içerisinde renk değiştirmesi söz konusu olmaktadır. Dolgunun altında oluşan bu renk farklılığı ise yapılan ön diş estetik dolgusunun anlaşılmasına neden olmaktadır.

Ön Diş Dolgusu Düşer mi?

Ön diş dolgusunun uygun tekniklerle uygulanması durumunda düşmesi söz konusu olmamaktadır. Sağlam ve kaliteli bir ön diş dolgusu yaptırmak için Modern klinik ile iletişime geçebilir ve profesyonel bir şekilde hizmet alabilirsiniz. Ağız ve diş sağlığı alanında Modern klinikte diş hekiminizle yıllık kontroller gerçekleştirmeniz durumunda ön diş dolgusunda oluşabilecek olan sorunların önceden teşhis edilmesi mümkün olmaktadır.

Ön diş dolgusu yapılırken uygulanması gereken pürüzlendirme işleminin yeterli düzeyde yapılmaması, kapanışta yükseklik olması veya diş gıcırdatma alışkanlıklarının olması durumunda yapılan ön diş dolgusunun düşmesi söz konusu olabilmektedir.

Ön Diş Estetik Dolgusu Ömrü Ne Kadardır?

Ön diş estetik dolgusu yaptırmak isteyen kişiler öncesinde dolguyu ne kadar süre boyunca kullanabilecekleri hakkında da bilgi edinmek istemektedir. Modern klinikte uygulanacak olan ön diş estetik dolgusu profesyonel diş hekimleri tarafından uygulanmakta ve ağız ve diş bakımına özen gösterildiği takdirde oldukça dayanıklı olmaktadır.

Beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak ön diş dolgusunun renginde bir takım farklılıklar görülebilmektedir. Estetik olarak dolgunun bazı durumlarda yenilenmesi gerekebilmektedir. Estetik dolguların kullanım ömürleri ise kullanım alışkanlıklarına bağlı olarak 7 ila 10 sene arasında değişiklik gösterebilmektedir.

Uygulanan ön diş estetik dolgusunun amalgam dolgularla kıyaslandığı takdirde daha uzun süreli dayandığını söylemek mümkün olmaktadır. Modern klinikle iletişime geçerek güvenilir ve profesyonel bir şekilde ağız ve diş sağlığı tedavisinden faydalanabilirsiniz.