Ağız kokusunun başlıca nedeni diş ve diş etindeki sorunlardır. Eskimiş kaplamalar, çürükler, dişeti hastalıkları ağız kokusuna neden olan sorunlardandır. Tedavisi mümkündür.
Zirkonyum, porselenin alt yapısında bulunan metalin yerine kullanılan diş rengindeki maddedir. Metalin oluşturduğu gri yansımayı yapmadığı için kaplanan dişlere daha estetik ve doğal bir görüntü verir. Diş eti ile kaplamanın birleştiği yerde dişeti rengindeki değişime zirkonyum kaplamalarda daha az rastlanmaktadır. Bazı kişilerde metalin içerdiği maddelere karşı oluşabilecek allerjik reaksiyonlar, zirkonyum kaplamalarda görülmemektedir.
İmplant, ağız içi durumu müsait olan herkese rahatlıkla uygulanabilir. İmplantların herhangi bir alerjik reaksiyonu yoktur. Kontrol altında tutulan kalp, şeker gibi sistemik hastalıklarınızın olması implant tedavisini engellemez.
Bebek 6-8 aylıkken, ( yani ilk dişler ağızda göründüğünde ) temizleme işlemi başlamalıdır. Sabah kahvaltısı sonrası ve gece yatmadan önce dişleri (en azından çiğneme yüzeylerini) temiz bir tülbent ya da gazlı bezi ıslatarak silmek, temizlemek yerinde olur. Diş fırçası kullanımına ise çocuğun arka dişlerinin çıkmasından sonra ( ortalama 2,5- 3 yaşında ) başlanması uygundur. Okul öncesi çocuklarda diş fırçalama için bir teknik uygulatmak çok zordur. Bu yaşlarda önemli olan, çocuğa diş fırçalama alışkanlığı kazandırmaktır. Çocuklar diş fırçalarken çoğu zaman dişlerin görünen ya da kolay ulaşılan yüzlerini fırçalar. Oysa çürüklerin önlenmesi için dişlerin ara yüzleri ve çiğneyici yüzeylerini çok daha iyi temizlemek gerekir. Bu nedenle fırçalamadan sonra Anne-Babanın kontrolü iyi olur.